Nagyon szeretem a túrót, meg az amerikai palacsintát is. Ezért aztán nem is kell többet mondanom erről a receptről. Szerintem a képek amúgy is meggyőzőek. Tálaljuk lekvárral, befőttel vagy juharsziruppal, vagy lekvárral és juharsziruppal. A meggylekvár nagyon jól illik a túróhoz például.
Hozzávalók
3 tojás
1 bögre túró
1 teáskanál vanília-kivonat
2 evőkanál méz
1/2 bögre liszt
1 teáskanál sütőpor
1/4 teáskanál só
vaj
Helyezzük az első 4 összetevőt egy tálba, majd habverővel keverjük simára.
Egy külön tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd öntsük a száraz keveréket a nedves keverékhez adagonként, közben folyamatosan keverjük addig, amíg teljesen eltűnik a liszt a tésztában.
Forrósítsunk fel egy serpenyőt vagy palacsintasütőt közepes lángon, tegyünk bele egy kis darab vajat, majd tegyünk rá 1 evőkanálnyit a keverékből.
A kanál segítségével kicsit terítsük szét. Süssük kb. 1-2 percig. Mozgassuk meg időnként a serpenyőt, ha elmozdul a helyéről, akkor már megfordíthatjuk.
Fakanállal nyúljunk alá és gyors mozdulattal fordítsuk meg.
A másik oldalát is kb. 1-2 percig süssük. Ha túl gyorsan barnulna, csökkentsük alatta a hőmérsékletet.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése