Hozzávalók:
400 g ricotta
500 g spenót, szár nélkül
2 tojás
65 g liszt
1/2 teáskanál szerecsendió
1 teáskanál só
1/2 teáskanál őrölt bors
4 evőkanál reszelt parmezán sajt
8 kicsi zsályalevél
100 g vaj
Mossuk meg a jó alaposan a spenótot, tegyük fel egy fazékban, annyi vízzel főzni, ami ellepi és főzzük, amíg a össze nem esik.
Hagyjuk lehűlni, majd csavarjuk ki, vágjuk apróra.
Keverjük össze egyenletesen a spenótot a ricotta-val, tojással, 50 g liszttel, parmezán sajttal, fűszerezzük.
Ha a keverék túl nedves, adjunk még hozzá egy kicsit több lisztet.
Tegyünk fel egy lábasban vizet forralni, tegyünk bele egy kanál sót. Lisztezzük meg a kezünket, formázzunk 4-5 cm átmérőjű gombócokat belőle.
Forgassuk meg a gombócokat a maradék lisztben.
Ha már forr a víz, tegyük bele a gombócokat.
Miután feljöttek a víz felszínére, főzzük további 2 percig, majd óvatosan szedjük ki őket egy szűrő segítségével, és tegyük őket tányérra.
Egy időben csak annyi gombócot főzzünk, ami kényelmesen elfér az edény alján. Minden egyes újabb adag előtt forraljuk újra a vizet.
Eközben a vajat megolvasztjuk, a zsályát beledobjuk, és kicsit megpirítjuk a vajat.
Ilyen aranybarnásra kell sülnie, de vigyázzunk, ne égessük oda!
A gombócokat megöntözzük a zsályás-vajas mártással, megszórjuk parmezán sajttal.
🐻 Medvetipp: gyakran helyettesíthető a vaj margarinnal, ebben az esetben viszont azt ajánlom, ne sajnáljuk a pénzt a vajra.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése