Régebben nem nagyon voltam oda a csirkemájért, leginkább azért, mert a resztelt máj a mai napig a frászt hozza rám. És valljuk be, legtöbben, legtöbbször ezt készítik, ha csirkemáj kerül a kezük ügyébe. Arra buzdítanék mindenkit, hogy ne tegye! :) A máj ennél jobbat érdemel. Ezúttal kolbász és konyak lesz a társa.
Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és az áttört fokhagymát, s üvegesre pároljuk.
A megtisztított és feldarabolt csirkemájat is hozzáadajuk, körös-körül megpirítjuk.
A megtisztított és feldarabolt csirkemájat is hozzáadajuk, körös-körül megpirítjuk.
Amikor már fehéredik, felöntjük a konyakkal, és egy percig forraljuk vele.
Azután lejjebb vesszük a hőmérsékletet, és ráöntjük a tejszínt, puhára főzzük a májakat, és csak ezután sózzuk, borsozzuk.
A legvégén belekeverjük a petrezselymet, és pirítóssal tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése