Egy kedvelt magyar halklasszikus, természetesen magyar szürkeharcsából.
Hozzávalók:
50 dkg túró
40 dkg harcsafilé
25 dkg fodros nagykocka
20 dkg füstölt szalonna
5 dl tejföl
2 paprika
1 doboz paradicsomkonzerv
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
liszt
só, bors, pirospaprika
A halat nagyobb darabokra vágjuk, besózzuk és fél órát állni hagyjuk.
50 dkg túró
40 dkg harcsafilé
25 dkg fodros nagykocka
20 dkg füstölt szalonna
5 dl tejföl
2 paprika
1 doboz paradicsomkonzerv
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
liszt
só, bors, pirospaprika
A halat nagyobb darabokra vágjuk, besózzuk és fél órát állni hagyjuk.
A felaprított vöröshagymát dinszteljük.
Öntsünk rá egy kevés vizet, sózzuk, borsozzuk,
és tegyük vissza a gázra. Öntsük bele a felbarabolt paradicsomot a levével
együtt.
A halszeleteket forgassuk meg lisztben, és süssük
mindkét oldalukat aranybarnára egy kevés zsiradékon.
x
x
x
Tegyük bele a harcsadarabokat az alapba és
nagyjából 25-30 perc alatt főzzük készre.
Pirítsuk egy-két percig. Keverjük bele a
tésztát.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése