Ismét elérkezett október vége, holnap Mindenszentek éjszakája. A halloween-rajongóknak és a sütőtök szerelmeseinek készültem egy sült sajttortával. Az ízesítése a klasszikus, amerikai tökös pite fűszerezését követi. Természeten pókháló nélküli változatban is elkészíthető, ekkor tejszínhabrózsákkal díszíthetjük.
🎃🕷🎃🕷🎃🕷🎃🕷🎃🕷🎃🕷🎃🕷🎃🕷🎃🕷🎃🕷🎃🕷🎃
400g kakaós keksz darálva (én győri zabfalatokat és háztartási kekszet használtam felesben- mivel a győri magában nagyon édes,
1 evőkanál kakaóporral összekeverve)
4 evőkanál vaj, olvasztott
Töltelékhez:
500g krémsajt
1/2 bögre cukor
2 teáskanál fahéj
1/2 teáskanál gyömbér
1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg
1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
1/2 teáskanál só
3 egész tojás
15 dkg sütőtök püré
1/2 bögre tejföl
Keverjük össze a kekszmorzsákat és az olvasztott vajat.
Nyomkodjuk a tortaformánk aljába, meg egy keveset az oldalára, is ha marad. 10 percig süssük 180 fokon.
Eközben a töltelékhez robotgéppel keverjük krémesre a krémsajtot.
Adjuk hozzá a cukrot, fahéjat, gyömbért, szegfűszeget, szerecsendiót, sót és verjük krémesre. Adjuk a tojásokat is hozzá és verjük tovább.
Keverjük össze a tökpürével.
Önstük a megsült alap tetejére,takarjuk le fóliával, majd helyezzük a sütőbe.
Halloween verzió: olvasztott csokoládéból pókháló mintát rajzoltam rá.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése