Igazi melengető, húsmentes egytálétellel készültem a hűvös napokra. Nem csak a tészta kísérője a narancssárga sütőtök, de a gnocchi maga is abból készült. Élénk színe és a sült sajt csodás illata remélhetőleg nem csak a vegák kedvét dobja majd fel.
Hozzávalók a gnocchihoz:
400 g sült sütőtök
270 g főtt burgonya
200-220 g liszt
1 tojás
csipet szerecsendió
1 teáskanál só
További hozzávalók:
1 evőkanál vaj
600 g nyers sütőtök
1 lilahagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál kakukkfű
2 tojássárgája
2 1/2 bögre tejszín
50+50 g reszelt parmezán
A lisztből 200 g-ot egy gyúródeszkára halmozunk, szétterítjük kissé, közepére mélyedést készítünk.
Az egyik darabot vegyük ketté, sodorjuk mindkettőt kb 1,5 centi átmérőjű rúddá.
Ugyanígy készítsük el a többi gnocchit is.
Majd ha van csigasodrónk, görgessük végig rajta egyesével.
Rakosgassuk sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tálcára az elkészült gnocchokat, tegyük hűtőbe legalább egy fél órára.
Szeleteljük fel a lilahagymát is.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy vasserpenyőt vagy tepsit kenjünk ki vajjal.
Főzzük ki a gnocchokat, lobogó vízben, több lépésben dolgozzunk, hogy ne ragadjanak össze.
Tegyük a forró sütőbe 45-50 perc alatt süssük készre.
Ellenőrizzük, hogy a tök megpuhult-e egy villával és ha nem, de a teteje nagyon sülne, akkor fóliával lefedve süssük tovább.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése