Ezek az ízletes garnélák kiválóak egy gyors és egyszerű nyári előételnek négy fő számára, vagy éppen megfelelő mennyiség egy romantikus vacsorához két fő számára. Amíg pácolódnak a rákocskák, begyújthajuk a grillt. A mangó és az ananász, chilivel, lilahagymával, korianderrel, a lime-mal és egy kis mézzel, egyszerre édes, csípős és friss, épp tökéletes a garnélarák mellé.
Hozzávalók a rákhoz:
1/4 bögre olívaolaj
1/4 bögre friss frissen facsart narancslé
1 lime leve
4 gerezd fokhagyma, zúzva
2 evőkanál chili pehely
1 teáskanál méz
1/2 teáskanál chiliszósz
1 teáskanál só
1/2 teáskanál frissen őrölt fekete bors
1/2 kg nagy garnélarák, nyersen
A salsahoz:
1 nagy mangó
1/2 ananász
1 apró lilahagyma
2-3 piros, húsos chili
1/4 bögre apróra vágott korianderlevél
1-2 evőkanál méz
1/2 lime leve
1/4 teáskanál só
Forgassuk meg benne a rákokat és pácoljuk fél vagy 1 órát, de tovább semmiképp se hagyjuk benne.
A salsához vágjuk ki a mangó magját és kockázzuk be a mangó húsát, majd fordítsuk ki a héjából.
Vágjuk apróra a hagymát, chilit. Adjuk a salátához ezeket is. Ha a chilibe nem daraboljuk bele a magját, kevésbé lesz csípős.
Aprítsuk fel a korianderlevelet, ez is mehet a többihez, a mézzel, sóval, lime levével együtt.
Ha kész a parázs, süssük a garnélákat oldalanként 2-3 percig. Amikor szép narancsos és megpirult vegyük le, mert ha túl sokáig sütjük, kemény lesz a húsuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése