Úgy esett, hogy nem volt túl előrelátó a medve, elfelejtett bevásárolni, de szerencséjére, akadt otthon némi krumpli, paradicsom, meg egy szottyadt sárgarépa, csak egy doboz gombáért kellett hazafelé beugrania a boltba, hogy megtöltse a burgonyát, libanoni módra
Hozzávalók:
4 közepes méretű burgonyát alaposan mossunk meg
4 gerezd fokhagyma, zúzva
1/2 kiló gomba, apróra vágva
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
1/2 teáskanál só
1/2 teáskanál feketebors
1/2 bögre friss apróra vágott petrezselyem
4 újhagyma, apróra vágva
1 dl paradicsompüré
1 nagy sárgarépa, finomra reszelve
2 kockázott paradicsom
fél teáskanál paprika
fél teáskanál fahéj
fél teáskanál római kömény
Vágjuk félbe a burgonyákat, szedjük ki a közepüket kanállal, tegyük őket egy tál hideg vízbe, hogy ne barnuljanak meg.
🐻 Medvetipp: a kikapart krumpli belső jó lesz zöldségkrémlevesbe sűrítésnek.
Főzzük 7 percig, vagy amíg a gomba meg nem sül, gyakran kevergetve. Csökkentsük a hőt, adjuk hozzá a petrezselymet és főzzük további 2 percig. Tegyük félre.
Közepes hőmérsékleten főzzük körülbelül 1-2 percig, vagy amíg a hagyma áttetsző nem lesz. Adjuk hozzá a paradicsompürét és a reszelt sárgarépát.
Főzzük közepes lángon 6-7 percig, gyakran kevergetve.
Öntsük a paradicsomos szószt egy hőálló tálba, helyezzük el rajta a burgonyákat és töltsük meg őket a gombával.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése