Különöző variációja terjedt el, de a tradicionális változatban kizárólag nyers zöldségek vannak. Ez lehet paprika, mogyoróhagyma, articsóka-szív és más szezonális nyers zöldségek, mint példaul a nyáron betakarított nyers zöldbab, amikor még fiatal és zsenge. Manapság nagyon népszerű párolt zöldbabbal és főtt burgonyával felszolgálni. A salad niçoise épp emiatt egy nyári saláta, néhány módosítással viszont máris téliesre varázsolhatjuk.
Hozzávalók:
450g burgonya
2 evőkanál + 2 teáskanál olívaolaj
4 tojás, megfőzve, félbe vágva
1 evőkanál vörös borecet
2 evőkanál kapribogyó
50g napon szárított paradicsom olajban, apróra vágva
1/2 lilahagyma, vékonyra szeletelve
100g bébi spenót
2 doboz tonhalkonzerv
A burgonyát alaposan megmossuk, héjastól felkockázzuk. Egy sütőtálba tesszük, sózzuk, borsozzuk. Meglocsoljuk olívaolajjal és összerázogatjuk.
220 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Forgassunk össze óvatosan minden hozzávalót egy tálban.
Hagyjuk állni, lehetőség szerint egy éjszakát, hogy jól összeérjenek az ízek.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése