Hozzávalók a sülthöz:
1 csontozott, bőrös malaccomb
kakukkfű, só, bors
1 csontozott, bőrös malaccomb
kakukkfű, só, bors
Hozzávalók a mártáshoz:
1/2 kiló friss tőzegáfonya
1 bögre narancslé
1 vagy fél bögre barna cukor ízles szerint (ez az áfonyafajta fanyar, savanykás, de épp ez az, amiért szeretni kell),
1 narancs reszelt héja
A malac bőrét éles késsel vagdossuk be, dörzsöljük be minden oldalát sóval, borssal, kakukkfűvel.
1/2 kiló friss tőzegáfonya
1 bögre narancslé
1 vagy fél bögre barna cukor ízles szerint (ez az áfonyafajta fanyar, savanykás, de épp ez az, amiért szeretni kell),
1 narancs reszelt héja
A malac bőrét éles késsel vagdossuk be, dörzsöljük be minden oldalát sóval, borssal, kakukkfűvel.
Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe, bőrös felével felfelé 30 percre.
Csökkentsük a hőmérsékletet 180 fokra, takarjuk le egy fóliával, és süssük kb 2 óran keresztül, hústűvel ellenőrizhetjük elkészült-e.
Vegyük le a fóliát és süssük hólyagosra a bőrét. Tegyük deszkára, de hagyjuk hűlni kb. 10 percet mielőtt felszeletelnénk.A mártáshoz helyezzük a hozzávalókat egy kis lábosba és főzzük magas hőmérsékleten 15-20 percig, időnként megkeverve.
Hallani lehet majd, ahogy pattog az áfonya, amint megreped a héjuk.
20 perc elég lesz ahhoz, hogy egy jó sűrű mártást kapjunk, ha mégsem, akkor kicsit főzzük még tovább.
A malacot szeleteljük fel, és tálaljuk az áfonyamártással, párolt brokkolival, burgonyapürével.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése